Skip to content Skip to footer
Şiddet içermeyen flört ilişkileri için bilgilenmek, şiddeti fark etmek, şiddete müdahale etmek ve dur demek; dijital ortamlarda da önceliğimiz olsun.

Hepimiz günün büyük bölümünü artık dijital ortamlarda geçiriyoruz. Dijital platformlar bizlere anonim ve gizli kalabilmek, mahremiyet sınırlarını belirleyebilmek, çeşitli ve sınırsız sayıda akran ve bilgi erişimi gibi seçenekler sunuyor. Bu ortamlar aynı zamanda duygusal ilişki kurmayı, flört etmeyi, romantik ve cinsel iletişimi de online araçlar kullanarak, çevrimiçi deneyimlememizi sağlıyor.

Dijital flört genellikle ilgiyi dijital araçlar yoluyla ifade etme, paylaşımlara yorum yapma, özelden fotoğraf, video ve mesaj gönderme, imalı emojiler paylaşma ya da fotoğraflarını beğenme şeklinde gerçekleşiyor. Dijital ortamlar yeni insanlarla tanışmamız, romantik veya cinsel iletişimimizi sürdürmemiz için güvenli alanlar olabiliyorken aynı zamanda damgalama, baskı, tehdit ve şantaj gibi farklı şiddet davranışlarını da içerebiliyor. Tıpkı yüz yüze ilişkilerde olduğu gibi dijital alanda da flört deneyimi her zaman güvenli olmayabiliyor.

Dijital flört şiddeti sık sık aramak, mesaj göndermek, ısrarla takip etmek, sosyal medya hesaplarının şifresini istemek, konum göndermeye zorlamak, özel bilgi ve/veya fotoğrafları yayınlamak, paylaşım ve fotoğrafların altına hakaret ve aşağılama içeren yorumlar yazmak, telefon karıştırmak, bazı arkadaşların silinmesini talep etmek, sosyal medyadan yapılan paylaşımlara müdahale etmek, cinsel içerikli fotoğraf paylaşmaya zorlamak gibi baskı ve kontrol amaçlı pek çok davranışı kapsıyor.
Şiddet içermeyen flört ilişkileri için bilgilenmek, şiddeti fark etmek, şiddete müdahale etmek ve dur demek; dijital ortamlarda da önceliğimiz olsun.

#CinselHaklarİnsanHaklarıdır



Bu içerik Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ve Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği
‘nin ortak projesi olan “Cinsel Haklar İnsan Haklarıdır!” kapsamında üretilmiştir. 

info@cinselsiddetlemucadele.org – +90 542 585 39 90