Skip to content Skip to footer

csmd-web2

Futbolda cinsiyetçi şiddete karşı dayanışma çağrısı!

CŞMD’nin müşteki olduğu cansız manken davasında karar duruşması yarın.

HAYIR! Takım böyle tutulmaz…

Bu şekilde taraf olup desteklediğiniz tek şey, kof bir erkek olma idealidir. Erkekliğin ispatının şiddet, baskı, taciz-tecavüz ve aşağılama ile özdeşleşmesidir.

Türkiye’de futbol sözkonusu olduğunda taraftarların, kulüplerin, yöneticilerin ve sporcuların kadın düşmanlığı, homofobi ve cinsel şiddet dilini gerek tezahüratlarıyla, gerek hareketleriyle, gerek ürettikleri görseller ve ritüellerle sürekli kitlelere dayatmalarının artık tahammül edilir bir yanı kalmadı.

Çünkü yapılanlar SUÇTUR. Bizler işlenen suçların toplumda “gençler stres atıyor”, “alttarafı şaka ne olmuş” bahanesiyle meşrulaştırılmasını istemiyoruz. Sessiz kalarak, tanık olduğumuz bu suçlara ortak olmak da istemiyoruz.

Artık fütursuzca kadın düşmanlığı, nefret dili ve şiddet üretmenizi istemiyoruz. Çocuklara futbol sevgsi adına şiddeti, tacizi, kadın düşmanlığını, homofobiyi, ırkçılığı öğreterek onları istismar etmeniz istemiyoruz.

Takımınızı desteklemek istiyorsanız bunu sportif becerileri ve kapasiteleri üzerinden yapın. Kadın varlığını ve bedenini aşağılayarak, kadın kimliğini hakaret ve tecavüz etme aracı gibi göstererek, cinsel ilişkiyi tecavüzle eşdeğer tutarak yapmayın. Artık kadınların ve çocukların yakasından düşün!

Basında “cansız manken davası” olarak duyurulan davanın  karar duruşması 24 Mayıs 2016 Salı günü, 11.30’da İstanbul Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde (Kartal Adliyesi) görülecektir. Sağduyulu herkesi bu şiddetin ve benzerlerinin üretilmesinde taraf olmaya, bizlerin yanında olmaya ve davamızı desteklemeye çağırıyoruz.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği

www.cinselsiddetlemucadele.org / info@cinselsiddetlemucadele.org

24 mayıs gorsel

info@cinselsiddetlemucadele.org – +90 542 585 39 90