Skip to content Skip to footer
Sexting; kişilerin mobil uygulamalar aracılığıyla birbirlerine cinsel içerikli mesajlar ve fotoğraflar göndermeleri ya da yönlendirmelerini ifade eden bir kavramdır.

#Korona virüsü nedeni ile yaşanan gelişmelerle; cinsel pratiklerimizi, partner(ler)imizi eve davet etmeyi ya da herhangi bir yerde buluşmayı yeniden düşünmemiz gerekiyor. Uzun süre evlerimizde kalmayı ve fiziksel mesafelenmeyi deneyimlediğimiz bu günlerde sexting, romantik ve/veya cinsel pratiklerimizi sürdürmek için kullandığımız yöntemlerden biri olabilir.

Daha güvenli #sexting için:
📍Kendini hiçbir cinsel içerik yazmaya ya da paylaşmaya zorunlu hissetmemek,
📍Paylaşılan fotoğrafın internet ortamından silinemeyeceği gerçeğinin farkında olarak hareket etmek ya da gönderilen fotoğrafların otomatik olarak silindiği uygulamaları tercih etmek,
📍Yüz, dövme, doğum izi gibi kimliğimizi belli edecek fotoğrafların daha fazla risk oluşturabileceğini akılda tutmak,
📍Yazışırken lokasyonu kapatmak, bulunduğumuz konumu anlatırken genel ifadeler kullanmak önemlidir.

Sexting sadece karşılıklı #onay varlığında ve dijital güvenlik korunduğunda sexting olarak adlandırılır. Karşılıklı onaya dayalı olmayan cinsel iletişimi sürdürmek sexting değildir. Kişinin onayı dışında ona cinsel içerikli mesaj göndermek, onu cinsel içerikli fotoğraf paylaşmaya zorlamak, fotoğrafları tehdit aracı olarak kullanmak birer #cinselşiddet eylemidir ve farklı suç tanımlarına (cinsel taciz, taciz, kişilerin huzurunu bozma ve şantaj/tehdit vb.) girer.

Dijital ya da yüz yüze..
Karantina koşullarında da, sınırları unutmadığımız, onaya dayalı sextinglere..

#CinselHaklarİnsanHaklarıdır



Bu içerik Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ve Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği
‘nin ortak projesi olan “Cinsel Haklar İnsan Haklarıdır!” kapsamında üretilmiştir. 

info@cinselsiddetlemucadele.org – +90 542 585 39 90