Skip to content Skip to footer

Sizce partner(ler)inizin yakınlaşmalarınıza ve dokunuşlarınıza her defasında onayı var mı?


Cinsel davranışın başladığı an kişiden kişiye farklılık gösterir. Hafif bir dokunuş bile, bir başkası için sınır ihlal eden bir temas olabilir. O halde birini öperken ya da ona sarılırken dahi, bunu isteyip istemediğini sormak daha güvenlidir. PARTNERİMİZ OLSA bile! Tahmin yürüterek, varsayarak ya da hayır kelimesini duymamanın rahatlığı ile devam ederek partner(ler)inizin sınır(lar)ını zorluyor olabilirsiniz. Çünkü bazen “evet” dememek de “hayır” anlamına gelebilir.


Biriyle uzun süredir birlikte olmanız, sıklıkla birbirinize dokunmanız; söz konusu kişinin bedeninin sizin kullanımınızda olduğu anlamına gelmez. ONAY, tek seferliktir. Sadece tek bir cinsel eylem için geçerlidir. ARZU ve ONAY farklı şeylerdir. Arzulamak onay vermek anlamına gelmez. Sözle ifade edilmeyen yanıtlar ve tepkiler -örneğin inlemeler ya da cinsel uyarılmalar- her durumda onayın göstergesi değildir.


Cinsiyeti, cinsel yönelimi ve cinsiyet ifadesi ne olursa olsun; interseks, akışkan cinsiyetli, cinsiyetsiz, kadın, erkek, gey, lezbiyen, heteroseksüel, biseksüel, trans, na-trans.. Onay almak herkes için zorunlu ve yanı sıra seksidir  💜💛❤️
O halde daha çok soru, daha çok güven, daha haz dolu iletişim ve ilişkiler…

#CinselHaklarİnsanHaklarıdır


Bu içerik Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ve Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği‘nin ortak projesi olan “Cinsel Haklar İnsan Haklarıdır!” kapsamında üretilmiştir. 

info@cinselsiddetlemucadele.org – +90 542 585 39 90