Skip to content Skip to footer
15-16 Eylül 2018 tarihlerinde Berlin’de gerçekleşen ve bu yıl ikincisi düzenlenen MitSprache –CONGRESS BY SURVIVORS FOR SURVIVORS OF SEXUALISED VIOLENCE AND THEIR SUPPORTERS/ MitSprache –CİNSELLEŞTİRİLMİŞ ŞİDDET SONRASI HAYATTA KALANLARDAN HAYATTA KALANLARA VE DESTEKÇİLERİNE KONGRE’sine katıldık.

İsminden de anlaşılacağı gibi tüm katılımcılar Almanya’dan ve dünyanın birçok farklı ülkesinden Berlin’e gelmiş olan, cinsel şiddet veya cinsel istismar sonrası hayatta kalan, her yaştan, cinsiyetten ve yönelimden bireylerdi. Kongrenin en güzel yanı, hayatta kalanların -ve destekleyenlerin- kendi hikayeleri ve şiddet deneyimleri üzerinden konuşabilmesi, savunuculuk yapabilmesi, sorunları ve çözüm önerilerini tartışabileceği atölyelere katılmasıydı.

2 gün boyunca 12 atölye, 2 tane açık mikrofonla herkesin katılabildiği bir forum gerçekleşti. Aynı zamanda hayatta kalanlar için destekleyici çalışmalar tanıtıldı, ülkenin farklı yerlerinde sanat terapisi, gezici destek hattı ve benzeri çalışmaları ve kampanyaları yürüten kişiler sunum ve sergi yaptılar.

Çünkü biz hayatta kalanlar her yerdeyiz. Doktoruz, öğretmeniz, fotoğrafçıyız, şoförüz, işçiyiz, sanatçıyız, yazarız… her birimizin bir hikayesi var ve sesimizi duyurmak için alan açılmasına ihtiyaç duyuyoruz.”

Kongre ile ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayın. 

info@cinselsiddetlemucadele.org – +90 542 585 39 90