Skip to content Skip to footer

Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği’nin ve Avukat Aylin Onursev’in yanındayız!

Tehditleri ve hedef gösterilmeyi kabul etmiyoruz!

 

Antalyaspor’un bir maçında gol sevincini kutlamak için sahada 5 kez çalınan ‘tecavüz marşı’ sonrası, Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği ile birlikte yaptığımız suç duyurusundan sonra savcılık konuyla ilgili kamu davası açtı.

Bu haberin basında duyulması üzerine, bazı yazarların basına bilgi veren avukat arkadaşımızı ve dolaylı olarak bu davada taraf olan dernekleri, yani bizleri hedef gösterdiğini üzülerek gördük. Bazı Antalyaspor taraftarlarının da Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği’nin hesaplarına hakaret ve tehdit mesajları gönderdiklerini öğrenmiş bulunuyoruz.

Futbolda tribün şiddetini üreten ve savunan tüm bireylere sesleniyoruz:

– Her türlü eleştiri ve yoruma açığız, düzeyli her tartışma ortamına gireriz. Ancak tehdit ve hedef gösterilmeyi asla kabullenmeyiz! Kadınlara ‘hangi işle’ uğraşmaları gerektiğini öğreten, had bildiren, kadınlara kendi ortamlarında misafir muamelesi yapan ve onları futbolseverlikten dışlayan, kadınların ayrımcılık ve cinsel şiddet diliyle verdiği –kulüpler/şehirler/ülkeler üstü- mücadele ile gurur duyup desteklemek yerine kendi gündemleri olan takım kavgasına dönüştürüp ihanetle yaftalayan ve göz dağı veren mesajları asla kabul etmiyor ve kınıyoruz!

– Haklıyız ve bunun farkındayız. Şiddet dilinin-küfürün romantikleştirilerek, komikleştirilerek ya da övülerek meşrulaştırılmasına;

http://antalyasporum.com/atilan-gollerde-yasanan-haz-antalya-barosu-antalyaspor/

Önemsizleştirilerek yok sayılmasına;

http://www.sabah.com.tr/yazarlar/uluc/2017/01/25/kadinlar-trumpa-neden-karsi

alışığız. Biz bunları çok okuduk, çok dinledik.

Şiddetin “alt tarafı şaka”yla başlayıp, “stres atıyoruz küfürü”yle devam ettiğini, ayrımcılık ve aşağılama diliyle kitleselleştiğini ve “çok seviyordum” cinayetleriyle bittiğini iyi biliyoruz. Öldürülen kadınların, yitirdiğimiz canların cinayet davalarında katillerin avukatlarının anlattıkları “ferhatla şirin aşkıydı onlarınki” hikayelerini de az dinlemedik. “Kadınlar çiçektir” lafını da bin yıldır duyuyoruz.

İşlenen suçu eğer savunuyorsanız ve övüyorsanız, tüm romantizminizle gelip duruşmalara da katılabilir, ifade de verebilirsiniz.

– Antalyaspor maçında goller sonrası çalınan tecavüz marşı ilk başta Antalyaspor taraftarına yönelik hakarettir. Güçlü bir takıma karşı emekle, alın teriyle, tabiri caizse “bileğinin hakkıyla” kazanılan bir maçın, bir büyük başarının şiddet diliyle kirletilmesidir. Taraftarlara “bu takımın sportif başarısını ancak ‘karşı tarafa tecavüz ettik, hem de kaç defa’ benzetmesi yaparak kutlayabilirsiniz, size yakıştırılan bu” demektir. Biz size bir başarıyı kutlamak için daha güçlü, hem rekabeti hem de dayanışmayı yücelten, futbol sevgisini hissettiren, kapsayıcı ve şiddetsiz bir dil sunamıyoruz demektir. Nitekim bu “tezahurat” dilinden rahatsız olan ve bunu eleştiren birçok Antalyaspor taraftarı da olmuştur.

– Cinsel şiddet dili ve cinsiyetçi ayrımcılıkla her alanda mücadele eden bizler; hiçbir spor kulübünü, kişi ve kurumu ayırmadan kadın düşmanlığını, ırkçı ve homofobik ayrımcılığı, cinsel şiddeti ve çocuk istismarını öven, teşvik eden ve kitlelere dayatan slogan, pankart, müzik, ritüel vb. tüm fiillere karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Futbolu ve takımını seven herkesi bu mücadelede bizlere destek vermeye çağırıyoruz.

Hepbirlikte; her birimiz farklı kimliklerimizle ve dayanışarak, sahalardaki tüm güzel hareketleri, tüm başarıları şiddet dili üretmeden ve kimsenin aşağılanmadığı, ötekileştirilmediği sloganlarla kutlayarak futbolu seviyor ve destekliyoruz.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği

info@cinselsiddetlemucadele.org – +90 542 585 39 90