Skip to content Skip to footer

Hamam’da ve heryerde Tacizin, Cinsel Şiddetin takipçisiyiz!

 

hamam-dava2hamam2

 

Karaköy’deki Şifa Hamamı’nda 4 Mart 2015 akşamı 2 Fransız kadına karşı gerçekleşen cinsel taciz ile ilgili ilk duruşma 25 Haziran’da Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Duruşmayı farklı kadın örgütlerinden kadınlar ve bağımsız feministler izledi. İkinci ve hatta üçüncü duruşmalar (8 Aralık 2015 ve 14 Nisan 2016), müşteki kadınların ifadeleri henüz alınmadığı için ertelendi. İfadeleri hala mahkemeye ulaştırılmayan kadınların yeniden travmatize edilmemesi için ve erkek adalet sistemine tacizin her yerde takipçisi olacağımızı göstermek üzere hepinizi 20 Ekim Perşembe günü saat 10.15te Çağlayan Adliyesinin önünde, 4. duruşma için bekliyoruz!

Tüm hamam çalışanlarının taciz için bir erk-ek işbirliğiyle hareket ettiklerini, 2 kadının turist olmalarından, Türkçe konuşmamalarından ve hamam geleneğini bilmemelerinden faydalandıklarını biliyoruz ve görünür kılacağız. Ayrıca tacize uğrayan kadınlar polise şikayette bulunduklarında, beyanları esas alınmayarak, sorgulanarak ve yargılanarak kötü muamele gördüler.

Mahkemede, kadınların beyanının esas alınmasını ve tacizcilerin yargılanmasını talep ediyoruz! Tüm kamu ve özel alanlarda olduğu gibi hamamda da kadın erkek eşitsizliğinin tekrardan üretilerek kadınlara yönelik şiddetin uygulanmasına izin vermeyeceğiz!

Taciz ve her tür cinsel şiddet davalarında hep maruz kaldığımız bu süreçte taciz uğrayan kadınlara tekrar ve tekrar olayı hatırlatıp retravmatise ediliyor. Bu sebepten dolayı artık dava süreçi hızlandırıp tacizcilerin yargılanmasını talep ediyoruz!
Fransız kadın arkadaşlarımız yalnız değildir! Tüm kadınlar olarak, toplumsal cinsiyet kimliği ”kadın”a ek olarak sınıf, yaş, cinsel yönelim, din ve farklı kültürlerimizden dolayı çok boyutlu erk-ek şiddeti ile karşı karşıyız ve mücadele ediyoruz!

Her türden cinsel şiddete karşı dayanışma göstererek, hamamdaki taciz davasının dördüncü duruşmasına destek vermek üzere 20 Ekim Perşembe günü saat 10.15te hepinizi Çağlayan Adliyesinin, C kapı girişin önünde bekliyoruz!

Erk-ek taciz ediyor, devlet koruyor!
Erk-ek tecavüz ediyor, devlet koruyor!
Erk-ek öldürüyor, devlet koruyor!
Cinsel şiddete, tacize, tecavüze son!

Hamamda Tacize Karşı Dayanışan Kadınlar

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği

KADAV – Kadınlarla Dayanışma Vakfı

#Hamamdatacizvar #Hamamdacinseltacizeson #Tümkadınlaracinseltacizeson

#Yerligöçmentümkadınlaracinseltacizeson #Heryerdetacizincinselşiddetintakipcisiyiz

info@cinselsiddetlemucadele.org – +90 542 585 39 90