Skip to content Skip to footer
HABER: ŞİDDETSİZ İZMİR MÜMKÜN
25 Ocak 2015

Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler programı tarafından desteklenen “Şiddetsiz İzmir Projesi” ‘Kadına Yönelik Cinsel Şiddetle Mücadele’ Kapasite Geliştirme atölyeleri 24-25 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi. İki gün yapılan atölyelerde toplamda 50 kişiye ulaşıldı.

Şiddetsiz İzmir Projesi, cinsel şiddetle ilgili yasal düzenlemelerin eksikliğinden ve yeterli destek mekanizmalarının olmayışı sebepleri ile ortaya çıkmıştır. Gerçekleştirilen atölyeler ile kişileri bu konuda güçlendiren ve doğru bilgiye ulaşmaları açısından destekleyen oturumlar yapılmıştır. Oturumların konu başlıkları ise , cinsel şiddet kavramları, biçimleri, cinsel şiddet olgularında adli tıp süreci, cinsel şiddet suçlarında hukuki süreç, ruhsal travma ve görüşme teknikleriydi. Proje kapsamında atölye içeriğinin oluşturulması konusunda ise Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dünya Polat, Siyah Pembe Üçgen Derneği Hukuk Danışmanları Nazan Sakallı Aktaş, Aysun Akşehirlioğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Asistanı Gözde Yeşiltepe ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği üyeleri Hilal Esmer ve Nurgül Öztürk’ten destek alındı. Katılımcılardan alınan yazılı geri bildirimler, alanda çalışanları daha da güçlendirdiği yönündeydi. Bireysel katılanların geri bildirimleri ise ilk kez bu kadar kapsamlı bir atölye çalışmasının ne kadar geliştirici ve faydalı olduğu yönündeydi. Cinsel Şiddetle Mücadele etmek için meseleyi toplamda okumanın ve süreci her yönü ile sahiplenmenin önemi de çokça ifade edildi.

Atölye çağrısı; cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, yaş, etnik köken,inanç gibi farklılıklar gözetmeksizin herkese açık düzenlendi ve farklı sivil toplum örgütlerini temsilen katılanların yanı sıra Eğitim-Sen üyeleri, üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri de katıldı.

Kaynak: Siyah Pembe Üçgen

info@cinselsiddetlemucadele.org – +90 542 585 39 90