Skip to content Skip to footer

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği: “Futbolda cinsiyetçiliğe son!”

5-19 Ekim #FootballPeople Eylem Haftası bugün başladı!

Sporu toplumsal değişim için bir araç olarak kullanmayı sağlayan ve futbolda ayrımcılık karşıtı bir girişim olan Fare Network, bu yıl 5-19 Ekim 2017 tarihleri arasında futbolda yaşanan her türlü eşitsizliğe karşı farkındalık oluşturmak için #FootballPeople eylem haftası düzenliyor.

Eylem haftasına katılan Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, futbolla özdeşleşen “erkek” olmayanlara yönelik şiddet dilini kırmak amacıyla, geçen yıl başladığı  #FutboldaCinsiyetçiliğeSon sosyal medya kampanyasını bu yıl da sürdürüyor.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nden Özge Özgüner:  “Tribünlerde ve futbol sahalarında yer alan cinsiyetçi küfürler ve tezahüratlar, kadınlara ve LGBTİ+’lara karşı şiddetin her biçimini normalleştiriyor. Bu şiddetin yeniden üretilmesini tolere etmiyoruz. Şiddeti durdurmak için hepimizin bireysel olarak da yapabilecekleri var. Profesyonel veya amatör olmanız farketmez; eylem haftası boyunca sahada, sokakta futbol oynayan / oynamaya çalışan ve futboldaki cinsel şiddete, cinsiyetçiliğe, homofobiye ses çıkarmak isteyen herkes, formalı ya da futbol topuyla çekilmiş fotoğrafını futbolda cinsiyetçilik karşıtı sözüyle birlikte derneğimize <info@cinselsiddetlemucadele.org> iletebilir, kendi etkinliğini organize edip bizi haberdar edebilir.”

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ve Fare Network, ayrımcılıkla mücadele eden tüm grupları #FootballPeople eylem haftasına katılmaya çağırıyor. Tüm dünyada eş zamanlı yürütülen kampanyaya Türkiye’den Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ile birlikte Dudullu Spor Klübü, Muamma ve Sportif Lezbon Futbol Takımı katılıyor.

2016’da kampanya kapsamında Avrupa’da 2 binden fazla etkinlik düzenlendi, 100.000’in üstünde insan harekete doğrudan katıldı. #FootballPeople eylemi bu yıl Avrupa dışındaki ülkelere de yayılmayı başardı.


Futbolda kadına ve LGBT+lara yönelik ayrımcılık ve şiddet içeren söylemlere karşı farkındalık yaratmak isteyenler, kampanyanın afişlerini, sloganlarını ve hashtaglerini sosyal medyadan duyurarak kampanyaya destek olabilir, kampanyayı #FutboldaCinsiyetçiliğeSon , #FutbolHerkesİçindir #FootballPeople hastagleri ile takip edebilir.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, futbolda üretilen cinsel şiddet söylemleri ve cinsiyetçi tezahüratlara karşı farkındalık yaratmak için 13-14 Mayıs 2017 tarihinde ”Futbolda Cinsel Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı” konulu bir sempozyum düzenlemiş ve geçen yıl futbol kulüplerine futboldaki şiddetin azaltılmasına yönelik öneri ve talep listesi de göndermişti: http://cinselsiddetlemucadele.org/2016/06/28/futbol-kuluplerine-yonelik-oneri-ve-talepler/

#FootballPeople Eylem Haftası hakkında daha fazla bilgi için:
www.farenet.org, facebook.com/farenetwork, twitter.com/farenet, www.instagram.com/farenet/ ve twitter.com/fare_es

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin kampanyasına destek vermek ve daha fazla bilgi almak için: info@cinselsiddetlemucadele.org
www.cinselsiddetlemucadele.org, facebook.com/cinselsiddetlemucadele, https://twitter.com/cs_mucadele, instagram.com/cinselsiddetlemucadeledernegi

info@cinselsiddetlemucadele.org – +90 542 585 39 90