Skip to content Skip to footer

hamam-dava

Karaköy’deki Şifa Hamamı’nda 4 Mart 2015 akşamı gerçekleşen 2 Fransız kadına yönelik cinsel taciz ile ilgili ilk duruşma 25 Haziran’da Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Farklı kadın örgütlerinden ve bağımsız feministlerle duruşmayı yaklaşık 20 kadın olarak izlemiştik. Duruşmada sanık müdafii bizim psikolojik baskı uyguladığımızı öne sürdü. Müşteki kadınların ifadesinin alınması için Fransa’ya talimat yazıldı.

Tüm hamam çalışanların bir erk-ek iş-birliği yapıp, 2 kadının turist olmalarından ve türkçe dil ve hamam geleneğini bilmemelerinden faydalanarak taciz ettiklerini deşifre edip kınıyoruz. Tacizcileri yüzleştirmek istediğimiz gün, tacizcilerin bir otobüs dolusu çevik polis tarafından korunması erkek devlet zihniyetini bir kez daha çok net ortaya koydu!

Ayrıca tacize uğrayan kadınlar polise şikayette bulunduklarında, beyanları esas alınmayarak, sorgulanarak ve yargılanarak kötü muamele gördüler. Mahkemede, kadınların beyanının esas alınmasını ve tacizcilerin yargılanmasını talep ediyoruz! Tüm kamu ve özel alanlarda olduğu gibi hamamda da kadın erkek eşitsizliğinin tekrardan üretilerek kadına yönelik şiddetin uygulanmasına izin vermeyeceğiz!

Fransız kadın arkadaşlarımız yalnız değildir! Tüm kadınlar olarak, toplumsal cinsiyet kimliği ”kadın”a ek olarak sınıf, yaş, cinsel yönelim, din ve farklı kültürlerimizden dolayı çok boyutlu erkek şiddeti ile karşı karşıyız ve mücadele ediyoruz!
Her tür cinsel şiddete karşı dayanışma göstererek hamamdaki taciz davasının ikinci duruşmasına destek vermek üzere tüm kadın, trans, natrans kadınlarla 8 Aralık 2015 Salı günü 09.45’de Çağlayan Adliyesinin önünde buluşuyoruz!

Erk-ek taciz ediyor, devlet koruyor!
Erk-ek tecavüz ediyor, devlet koruyor!
Erk-ek öldürüyor, devlet koruyor!

Cinsel şiddete, tacize, tecavüze son!

Hamamda Tacize Karşı Dayanışan Kadınlar

info@cinselsiddetlemucadele.org – +90 542 585 39 90