Skip to content Skip to footer

Futbolda Ayrımcılığa Karşı Eylem Haftası: 6-20 Ekim

Futbolda ayrımcılık karşıtı çalışmalar yürüten Fare Network, 6-20 Ekim tarihleri arasında futbolda yaşanan eşitsizliğe karşı farkındalık oluşturmak için #FootballPeople eylem haftası düzenliyor.

Hafta kapsamında futbolda yaşanan cinsel şiddet ve cinsiyetçi eylemlere karşı #FutboldaCinsiyetçiliğeSon sosyal medya kampanyası başlattık. Tüm dünyada eş zamanlı başlatılan kampanyaya Türkiye’den bizimle birlikte Sportif Lezbon ve Türkiye Futbol Federasyonu da destek veriyor.

 

Sosyal Medya Kampanyamız: Futbolda Cinsiyetçiliğe Son! #FutbolHerkesİçindir

Tribünlerde ve futbol sahalarında  cinsiyetçi küfür ve tezahüratlara , kadına ve lgbt+lara yönelik ayrımcılık ve şiddet içeren söylemlere karşı farkındalık oluşturmak için siz de kampanyanın afişlerini, sloganlarını ve hashtaglerini sosyal medyadan duyurabilirsiniz.

Profesyonel-amatör, sokakta-sahada futbol oynayan herkes, formalı ya da futbol topuyla çekilmiş fotoğrafını futboldaki cinsiyetçilik karşıtı sözüyle birlikte derneğin facebook (@cinselsiddetlemucadele) ve twitter (@cs_mucadele) adresini etiketleyerek paylaşabilir. Veya info@cinselsiddetlemucadele.org adresine mesajlarınızı ileterek yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

14469597_10154470029546240_8368376572276931799_nFutbolda Cinsiyetçiliğe Karşı Turnuva:
15 Ekim Cumartesi 18:00 – 20:00

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği olarak ayrıca futboldaki cinsiyetçiliğe son demek için 15 Ekim Cumartesi günü 18:00-20:00 saatleri arasında Kadıköy’deki Haydarpaşa Demirspor Halı Sahası’nda bir turnuva düzenliyoruz. Maça #FutbolHerkesİçindir diyen herkes davetli.
Facebook etkinlik sayfamız için buraya tıklayın.

 

Geçtiğimiz Haziran ayında yayınladığımız Futbolda Cinsiyetçiliğe Hayır! deklarasyonumuza buradan ulaşabilirsiniz.
Futboldaki şiddetin son bulmasına yönelik futbol kulüplerine gönderdiğimiz öneri ve talep listemize buradan ulaşabilirsiniz.

Kampanyanın hashtagleri:
#FutboldaCinsiyetçiliğeSon
#FutbolHerkesİçindir
#FootballPeople

twitter: @cs_mucadele , @farenet

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için:
Burcu Çelik: burcuyeryuzu@gmail.com

info@cinselsiddetlemucadele.org – +90 542 585 39 90