KVKK Kapsamında Hazırlanan Aydınlatma Metni

İşbu Aydınlatma Metni, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 10. Maddesi kapsamında, https://cinselsiddetlemucadele.org/ internet sitesinin ilgili bölümüne istinaden bizimle paylaşabileceğiniz kişisel verileriniz ile ilgili olarak, veri sorumlusu sıfatıyla CŞMD tarafından, sizi aydınlatmak ve bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği olarak veri sorumlusu sıfatıyla (KVKK 10.a), internet sayfamızın kullanımını kolaylaştırmak, ilgi ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda daha iyi bir şekilde özelleştirmek, gelecekte sitelerimiz üzerinde gerçekleştireceğiniz faaliyet ve deneyimleri hızlandırmak, ziyaretçilerimizin internet sayfamızı nasıl kullandıklarını anlayabilmek, sayfamızın yapısını ve içeriğini iyileştirebilmek, internet sayfamızı geliştirmek, kullanışlı, etkili ve güvenli hale getirmek amacıyla (KVKK 10.b) çerezler (cookies) vasıtasıyla verileriniz “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebi ile tamamen veya kısmen otomatik yolla işlenmektedir (KVKK 10.ç). Bu verileri, bilişim hizmetleri aldığımız firma ile paylaşıyoruz (KVKK 10.c). KVKK’nın 11. Maddesi kapsamında a) kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme; b) kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme; c) kişisel verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme; ç) kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme; d) kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş ise düzeltilmesini isteme; e) Kanun’un 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme; f) kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme; g) kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme; ve ğ) kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğranılması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarınız bulunmaktadır (KVKK 10.d). Kanun’un 11. Maddesinde sayılan haklarınız konusunda taleplerinizi bize (Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği) iletebilir ve sizin için hazırladığımız KVKK Talep Formu’muzu kullanabilirsiniz. Sitemizde gezinmeye devam etmeniz halinde cihazınızdaki çerezlere erişebileceğimizi de kabul ediyorsunuz. Ayrıntılı bilgiye ve çerezleri engelleme yöntemlerine Çerez Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.