Skip to content Skip to footer

JESCA-CAGRI-14NISAN hamam2

Erkek şiddetinin ve tacizinin takipçisiyiz!

Perşembe 14 nisan saat 10.30ta iki ayrı davayı takip etmek ve kadına yönelik erkek şiddetinin farklı türlerine dur demek için Çağlayan Adliyesinde buluşuyoruz!  (Giriş C kapının önünde)
Hamamda ve her yerde tacizine, cinsel şiddetine dur demek için saat 10.50’de Hamamda Taciz davasının 3.duruşmasındayız.

Saat 11.00’de ise göçmen kadınların yalnız olmadığını göstermek ve katilin yargılanmasını talep etmek için Jesca cinayeti duruşmasında olacağız.

Biz kadınlar, farklı yerlerde doğsak da, farklı kültürlerde yaşasak da, toplumsal cinsiyet ayrımcılığından beslenen erkek şiddeti türlerine maruz kalmak istemiyoruz!

İzlediğimiz bu iki dava da bize, kadınların hikayeleri ne kadar farklı olursa olsun, kadına yönelik şiddetin egemen erk zihniyetten yola çıkıp kadın cinayetine vardığını, gösteriyor.

Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz!

Hamamda Tacize Karşı Dayanışan Kadınlar

Sınır Tanımayan Kadınlar – Göçmen Kadınlarla Dayanışma Grubu

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği

KADAV Kadınlarla Dayanışma Vakfı

noname

 

Hamam’da ve heryerde Tacizin, Cinsel Şiddetin takipcisiyiz!

Karaköy’deki Şifa Hamamı’nda 4 Mart 2015 akşamı  2 Fransız kadına karşı gerçekleşen cinsel taciz ile ilgili ilk duruşma 25 Haziran’da Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Duruşmayı farklı kadın örgütlerinden kadınlar ve bağımsız feministler izledi. İkinci duruşma 8 Aralık 2015 müşteki kadınların ifadelerini hala alınmadığı için ertelendi. Önümüzdeki duruşmaya destek vermek üzere hepinizi 14 Nisan Perşembe günü saat 10.30’de Çağlayan Adliyesinin önünde bekliyoruz!

Tüm hamam çalışanlarının bir erk-ek iş-birliği yaptığını; 2 kadının turist olmalarından, Türkçe konuşmamalarından ve hamam geleneğini bilmemelerinden faydalandığını biliyoruz. Ayrıca tacize uğrayan kadınlar polise şikayette bulunduklarında, beyanları esas alınmayarak, sorgulanarak ve yargılanarak kötü muamele gördüler.

Mahkemede, kadınların beyanının esas alınmasını ve tacizcilerin yargılanmasını talep ediyoruz! Tüm kamu ve özel alanlarda olduğu gibi hamamda da kadın erkek eşitsizliğinin tekrardan üretilerek kadına yönelik şiddetin uygulanmasına izin vermeyeceğiz!

Fransa’da müşteki kadınların ifadeleri hala alınmadığı için sanıklar da ifade vermeyi reddediyorlar. Duruşmalar hiç bir gelişme göstermeden erteleniyor.

Taciz ve her tür cinsel şiddet davalarında hep maruz kaldığımız bu süreçte taciz uğrayan kadınlara tekrar ve tekrar olayı hatırlatıp retravmatise ediliyor. Bu sebepten dolayı önümüzdeki duruşmada sanıkların ifadelerini alınmasını talep ediyoruz!
Fransız kadın arkadaşlarımız yalnız değildir! Tüm kadınlar olarak, toplumsal cinsiyet kimliği ”kadın”a ek olarak sınıf, yaş, cinsel yönelim, din ve farklı kültürlerimizden dolayı çok boyutlu erk-ek şiddeti ile karşı karşıyız ve mücadele ediyoruz!
Her tür cinsel şiddete karşı dayanışma göstererek hamamdaki taciz davasının üçünçü duruşmasına destek vermek üzere evvel akşamında 13 Nisan Çarşamba günü saat 20.00-22.00 Twitter eylemine çağrıyoruz: 

#Hamamdatacizvar

#Hamamdacinseltacizeson

#Tümkadınlaracinseltacizeson

#Yerligöçmentümkadınlaracinseltacizeson

#Heryerdetacizincinselşiddetintakipcisiyiz

14 Nisan Perşembe günü saat 10.30’de hepinizi Çağlayan Adliyesinin önünde bekliyoruz!

Erk-ek taciz ediyor, devlet koruyor!
Erk-ek tecavüz ediyor, devlet koruyor!
Erk-ek öldürüyor, devlet koruyor!
Cinsel şiddete, tacize, tecavüze son!

Hamamda Tacize Karşı Dayanışan Kadınlar

Jesca için adalet talebiyle Çağlayan adliyesindeyiz!

Ugandalı göçmen bir kadın olan Jesca Nankabirwa 2014 yılı Eylül ayında Türkiyeli bir erkek tarafından balkondan atılarak öldürüldü. Biz kadınlar, her gün 3 kadının öldürüldüğü Türkiye’de bu erkek şiddetini yakından tanıyoruz. Jesca cinayeti göçmen kadınları da hedef alan erkek şiddetinin bir sonucudur.

Davanın 21 Ocak’ta görülen son duruşmasında açıklanan keşif raporu ile Jesca’nın camdan itildiğine dair kanıtlar güçlendi. Adli Tıp Fizik İhtisas Dairesi’ne gönderilen keşif raporu 14 Nisan’daki altıncı duruşmada değerlendirilecek.

Hem göçmen hem de kadın olduğu için ölümü bile değersizleştirilmeye çalışılan Jesca için adalet talebimizi daha güçlü haykırıyoruz.

Jesca’yı unutmadık,unutturmayacağız demek için tüm kadınları 14 Nisan’da saat 10.50’de Çağlayan Adliyesi’nde buluşmaya çağırıyoruz.

Jesca’yı unutmadık, unutturmayacağız. 

‪#‎Göçmenkadınlaryalnızdeğildir!

 

 

info@cinselsiddetlemucadele.org – +90 542 585 39 90